:-:
Curry kyckling med grönsaksris
2 port
1 dl råris (okokt)
1 stor morot
½ rödbeta
1 lök
50 gram färska champinjoner
½ färsk chili
persilja
1 msk grönsaksbuljong
vatten
300 g kycklingfile (beräkna ca 150g per portion)
2 msk grekisk yoghurt
kryddor (salt, peppar, curry och gärna lite garam masala)
1. Riv morot, rödbeta och lök. Finhacka chilin, skiva champinjonerna och ha ner alltsammans i en kastrull och bryn på det lite. Ha ner riset, buljongen och häll på vatten så att det precis täcker riset och grönsakerna. Koka på medelvärme(klart när allt vatten kokat bort). I med persiljan efter halva tiden.
2. Under tiden; skär kycklingen i bitar, lägg dem i en skål och krydda. Rör om så alla bitarna är täcka. Ner med dem i stekpannan och stek dem i olivoljan tills de är genomstekta. Ta av från plattan och i med yoghurten. Rör tills den har blandat sig med kryddorna.
Servera gärna med en salladsbit!
:-:
No comments:
Post a Comment