Wednesday 7 September 2011

. dagens recept .

:-:

Måste bara dela med mig av detta mumsiga recept på Tobleronemousse med digestive botten! Provade det för första gången i dag och använde mig av Lori, Jimmy och Daniel som testkaniner! =)
Numera är jag en sån där dryg typ som väger och mäter allt exakt men i detta recept är det bara att höfta fritt!

Tobleronemousse med digestive botten och hallon
4 pers

Botten:
4 digestive kex
27 gram flytande margarin (30g går minst lite bra!)

Mousse:
150 g toblerone
1 dl grekisk yoghurt
1,5 dl vispgrädde
1 krm vaniljsocker/färsk vanilj
(Vill man kan man istället byta ut yoghurten emot vaniljkesella och då utesluta vaniljsockret)

Garnering:
Hallon (ca 4 till varje port)
Riven vit choklad

1. Krossa kexen till smulor i en mixer (eller för hand) och blanda i smöret. Rör väl.
2. Lägg det i botten av en mindre skål och platta till väl - jag använde mig av whiskeyglas! =) Ställ kallt
3. Vispa grädden och vänd sedan ner yoghurten och vaniljsockret. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd sedan ner gräddmixen i chokladen. Rör försiktigt men blanda väl!
4. Klicka i moussen i glasen och låt stå kallt i 2-3 timmar. Garnera och ät! =)

Så här blev mina!


:-: