Thursday 8 September 2011

. torsdag .

:-:

Idag har lilla hjärtat och jag varit på babysim! Gick jätte bra! Är så kul! Therese börjar gilla de mer och mer! Idag hade vi vatten över huvudet - vilket inte var lika roligt som att simma efter grodan men inga tårar kom i allafall! Nästa vecka ska vi dyka - spännande!!! =) Då ska Daniel följa med också och jag ska minsann tvinga honom att ta massor av kort! Tänk så kul att ha senare! =D

Sen var det dags att åka till Uppsala för första föreläsningen, läser Culture in armed conflicts nu! Pju, glömt hur mycket det är att läsa när man pluggar! Men det får gå som det går! Ska försöka läsa i kapp lite i helgen. Intressant är det i allafall, även om föreläsaren vi hade idag nog skulle behövt käka lite lugnande tabletter för jisses vad hon verkade nervös! Sen mumsade jag i mig sushi på stationen innan jag klev på tåget hemåt!

Får tametusan skavsår av de nya skorna ändå! Trots att jag inte ska få det!! Grr!! Ska ta en morgonpromenad (och ta med reservskor) och se om det blir bättre med de där skavsårsplåsterna på! Att det ska vara såna problem med fötterna jämt..önskar jag kunde vara som de där lätta människorna som bara kan gå och köpa saker som passar på en gång...fräs.

I morgon fyller bästa Jimmy gammalt så det blir att fira honom lite! Sen blir det low-cal pizza och ett glas vin för mig och lite fest för herrn i huset! Förtjänar han efter att ha jobbat natt hela veckan och inte fått sova så mycket!

Nej nu är det nog dags att kasta sig i säng innan Tess vaknar. Igår natt sov hon inte mycket vilket innebär att jag sov mindre.

Ciao!

:-:

. mumma .

:-:

Curry kyckling med grönsaksris
2 port

1 dl råris (okokt)
1 stor morot
½ rödbeta
1 lök
50 gram färska champinjoner
½ färsk chili
persilja
1 msk grönsaksbuljong
vatten

300 g kycklingfile (beräkna ca 150g per portion)
2 msk grekisk yoghurt
kryddor (salt, peppar, curry och gärna lite garam masala)


1. Riv morot, rödbeta och lök. Finhacka chilin, skiva champinjonerna och ha ner alltsammans i en kastrull och bryn på det lite. Ha ner riset, buljongen och häll på vatten så att det precis täcker riset och grönsakerna. Koka på medelvärme(klart när allt vatten kokat bort). I med persiljan efter halva tiden.
2. Under tiden; skär kycklingen i bitar, lägg dem i en skål och krydda. Rör om så alla bitarna är täcka. Ner med dem i stekpannan och stek dem i olivoljan tills de är genomstekta. Ta av från plattan och i med yoghurten. Rör tills den har blandat sig med kryddorna.

Servera gärna med en salladsbit!



:-: