Tuesday 4 October 2011

. dessa matbloggar igen .

:-:

Återigen ligger jag här och läser och läser! Nej nej - inget av det jag borde läsa (si så där 500 sidor kurslitteratur) utan istället om något jag brinner för - bakning! Bakar dessvärre sällan numera! :( Dels för att jag försöker loosa några kilon och dels för att alla andra i världen tycks försöka med samma sak. Så vem tusan ska äta det man bakar då? Och det kommer inte på fråga att nått ska slängas!!! Jag är helt emot att slänga mat!! (Fråga min sambo som kan bli galen på mig ibland!) Hur kan man med gott samvete slänga mat när man vet att andra knappt har en brödbit på bordet? Skärpning för tusan!!

Viktigt för mig:
1. " taste everything at least once" - dels för att inte förolämpa kocken och men mest för att vidga sina vyer! (allergi är dock en legitim ursäkt för att avstå!)
2. Släng inte mat! Rester är underskattat!!
3. Hemlagat is the shit!! Jag gillar att veta precis vad jag äter och färdigfabrikat är sällan något för mig!

För att återgå till mat/bakbloggar där vi började; jag älskar dem. Fråga mig inte hur många jag följer men det är några stycken på alla möjliga språk! Åh vad jag saknar att baka. Numera får jag nöja mig med att läsa och drömma att jag bakar spännande saker! Tänk att få baka till kalas och få göra massa spännande saker såsom cake pops i alla dess former! Eller roliga cupcakes med nya smaker?! Bröd älskar jag oxå att baka - men det går ju inte hem på kalas! Få saker luktar och smakar så gott som nybakat bröd! Har länge suktat efter att göra mitt eget surdegsbröd men det har inte blivit av. Kanske mest för att jag inte äter så mycket bröd numera. Och den boven saknar jag. Älskar nog bröd mer än choklad (och jag är något av en chocoholic!!)!

Jag vill inte utbilda mig till kock - även om jag älskar att laga mat. Bagare eller konditor lockar däremot, men vem går till konditorier längre??? Jag har dock inga superskills där heller men är väldigt villig och ivrig att lära mig mer! Men hur kombinerar jag det med kulturantropologi då tro?! Ja du, vette tusan vad man ska bli när man blir stor. Och här i jobbfattiga Gävleborg har man ju inte direkt ett stort utbud att välja på heller. Suck.

Nu ligger herrn och snarkar här bredvid och fröken somnade precis om igen. Varit trött och hängig idag = mammig och kelig. Hon har legat och små gnytt och varit vaken från och till. Slutade med att jag fck ligga med handen i spjälis , som hon hade ett stadig grepp om och gossade in näsan i, tills hon somnade. Borde passa på att sova jag med nu när migränen släppt men....det är liksom så numera att min egentid börjar när de andra sover så då blir det lätt att man är vaken alldeles för sent.

Så spännande det här med smakisar är förresten!! Fröken är jätte intresserad dessutom så det är jätte kul! Hihi! :)

Måste sätta mig och skriva ner Tessans utveckling också!! Vi är såå sjuuukt dåliga på det både Daniel och jag! Och man glömmer ju alltför lätt!! :/

Snart är det jul!!! Jag äääälskar julen!! Stämningen, allt pyssel, allt bak, all mat, allt mys, alla ljus!! Ska snart beställa lite tyger så jag hinner sy allt som ska sys i tid! :) och i år ska vi ha gran!!! Mmm...nog är det något visst med julen alltid! Något magiskt och spännande som gör mig varm inombords! =O) Det här med att få julklappar är dock sekundärt för mig! Även om jag tycker så klart tycker det är kul att få presenter så är ju det roligaste att få ge bort och se någon bli glad! Hellre en present som kommer från hjärtat än 10 stycken bara för att ge något! :) I år hoppas jag att det blir mindre stressigt än förra julen! Jag hoppas dessutom att jag hinner med en liten "pre-xmas" resa till London en helg! :) Älskar och saknar julskyltningen där och så vore det mys att få träffa några gamla godingar igen! :)

Men så jag pladdrar - om inget dessutom. Och nu har högerarmen domnat bort! Tar det som en pik att det är dags att sluta skriva och istället sova! :)

Ciao!

:-: